disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Устни Иригатори 2024

Миенето на зъбите не е достатъчно за поддържане на добра устна хигиена. За искрящо чиста усмивка трябва да почистите с конец кътчетата в зъбите си, където косъмчетата на четката никога не могат да достигнат. За да се усмихвате здрави и да дишате свежо, проучихме най-добрите зъбни иригатори за вас!

Поддържането на добра орална хигиена е колкото важно, толкова и отнемащо време и досадно. Свикваме да мием четка отрано, но много хора все още не могат да започнат да използват конец за зъби – просто отнема твърде много време, трудно е да се направи и често кара венците ни да кървят. И все пак, придържането към четкането само по себе си води до заболяване на венците, гингивит и много други проблеми с оралното здраве.

Ето защо зъбните иригатори са толкова важни за поддържане на оралното ви здраве там, където трябва да бъде. Страхотни за премахване на плака, частици храна и бактерии от малките пространства между нашите зъби, оралните иригатори са както чудесно продължение на почистването с конец, така и негова алтернатива.

Така че, ако не сте съвсем наясно какво правят тези устройства и какви са ползите от използването им, нека ги разгледаме точка по точка по-долу.

8-те предимства на устни иригатори

Иригаторите за зъби работят, като изстрелват водна струя под високо налягане към зъбите ви с точното количество мощност, за да изместят всякакви остатъци от храна и бактерии, без да навредят на зъбите или венците ви. По същество иригаторите за зъби са предназначени да правят същото като почистването с конец за зъби – допълват четкането, като се отърват от остатъците, които са скрити на труднодостъпни места и с които само четкането не може да се справи.

Но какво точно прави оралните иригатори специални?

Пропуснете ужасяващото почистване с конец или го проследете

Почистването с конец е изключително важно за правилното здраве на зъбите, но също така отнема цяла вечност и често разкървавява венците ни. Да не говорим, че има опасения за околната среда, като се има предвид, че всяка опаковка конец за зъби трябва да идва в отделен пластмасов контейнер.

Иригаторите за зъби заобикалят всички тези проблеми, като използват само вода. Те не увреждат венците ни и използват само малко електричество, за да свършат работата си. Нещо повече, те са още по-добри в комбинация с почистване с конец. Тъй като последните често оставят остатъци в устата ни, които все още трябва да бъдат изплакнати, зъбните иригатори са страхотни в това да ги отстранят и да почистят устата ви до съвършенство.

Край на кървенето на венците

Ако свикнете да използвате конец за зъби, в крайна сметка ще ограничите кървенето на венците до минимум. От друга страна, защо да се притеснявате, когато един добър орален иригатор просто премахва кървавите венци като проблем? Перфектни за хора с чувствителни венци или за тези, които все още не са се научили напълно да използват конеца за зъби, зъбните иригатори са напълно безопасен начин да поправите зъбната си хигиена.

Помогнете за премахване на всички остатъци от плака

Четкането е и вероятно винаги ще бъде основният инструмент, с който разполагаме за поддържане на добра устна хигиена. Дори и с феноменалния асортимент от ръчни и електрически четки за зъби, които имаме днес, само четкането просто не е достатъчно, за да защити нашите зъби и венци. Ето защо добавянето на допълнителни инструменти като конец за зъби или зъбни иригатори към нашата рутинна поддръжка на зъбите е толкова важно – те могат да поемат остатъците от храна и бактериите, които миенето неизбежно оставя в тесните пространства между зъбите ни.

Подобрете драстично дъха си

Лошият дъх може да бъде причинен от много проблеми, но един от най-честите е недостатъчната хигиена на зъбите. Цялото миене на зъбите на света често не е достатъчно, за да коригира лошия дъх, поради цялата излишна плака и бактерии, които могат да се натрупат в някои пространства в устата ни. Денталните иригатори решават този проблем и гарантират свеж дъх.

Отървете се от излишните бактерии, които причиняват заболяване на венците

Когато се опитваме да преценим ефекта от четкането си, често просто гледаме как изглеждат зъбите ни. Сравнително бели ли са? Да, тогава трябва да съм ги изчеткал добре. Но оралните бактерии не са нещо, което можете просто да видите в огледалото в банята. Много често, дори когато си мислим, че сме направили всичко необходимо за нашата зъбна хигиена, устата ни все още е пълна с бактерии, които работят, за да разрушат здравето на зъбите ни и да доведат до заболявания на венците и други здравословни проблеми.

Помогнете да държите гингивита под контрол

Гингивитът е огромен проблем за милиони хора и се влошава и влошава с диабета, който става още по-забележим. Двете са свързани чрез нашите нива на глюкоза, но по-важното е, че изискват правилна орална хигиена повече от всякога. Тук идват зъбните иригатори, тъй като те могат да гарантират, че зъбите ни остават възможно най-здрави, което едновременно предотвратява и управлява гингивита.

По-бързо е от почистването с конец

Ако търсите алтернатива на почистването с конец, друго предимство на иригаторите за зъби в допълнение към липсата на кървене от венците е, че те са просто по-бързи и лесни за използване. Имаме (обикновено) 32 зъба в устата си и необходимостта ръчно да почистваме всеки чифт с конец за зъби може да отнеме цяла вечност, особено когато бързате сутрин или заспите вечер.

Иригаторите за зъби заобикалят и двата проблема, тъй като и двете са бързи, когато бързате, и са лесни за използване, когато сте сънливи.

Иригаторите за зъби са особено важни, ако имате зъбни импланти

Зъбните импланти стават все по-често срещани. И въпреки че са много по-добри от липсата на зъби, те представляват допълнителен проблем – трудно се почистват. Дори използването на конец за зъби не може да се справи правилно с някои зъбни импланти. Въпреки това, за добър зъбен иригатор, никой имплант не е труден за почистване.

В заключение

Зъбната хигиена може да бъде досадна. Но нещо, което е още по-разочароващо, е изненадващо посещение при зъболекаря. И така, четкането и използването на конец за зъби се превърнаха в норма за поддържане на здрава усмивка. Иригаторите за зъби обаче предлагат интересна, ефективна и – в много отношения – дори по-добра алтернатива на почистването с конец и набират популярност година след година. Безопасни за вашите венци, лесни за използване и чудесни за премахване на заседнали парчета храна и остатъци от бактерии, оралните иригатори работят чудесно както след почистване с конец, така и вместо него.