disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Тостери 2024

Готвенето е отнемащ време и често изтощителен процес, затова е страхотно, когато можете да направите нещо топло бързо. Много от начините да направите това наистина не дават най-вкусния резултат, обаче, да не говорим, че инстантните спагети или печенето на вчерашната вечеря в микровълнова фурна просто не е забавно. В крайна сметка фактът, че искате бърза закуска, не означава, че тя не трябва да е и вкусна. Ето къде идва един от по-старите и класически електрически кухненски уреди – тостери.

Нека първо да разгледаме предимствата на тостерите малко по-задълбочено и да разберем защо те все още имат място в нашите кухни, въпреки цялата конкуренция със съдове за готвене, която се появява през последните години.

8-те предимства на тостерите

Тостерите не са толкова популярни, колкото бяха преди няколко десетилетия, но това не е защото не са добри в това, което правят. Вместо това има няколко причини, поради които тостерите са загубили част от своята популярност:

  • Много допълнителни уреди за бързо готвене се появиха на пазара, давайки на хората още повече начини за приготвяне на бърза закуска.
  • С движението срещу глутена отпреди няколко години много хора се заклеха в хляба, въпреки че има много видове хляб, които са напълно здравословни за ядене.
  • Заведенията за бързо хранене са повече от всякога и повечето хора, които обичат хляб и сладкиши, са свикнали да се хранят навън.

Нито един от тях обаче не прави тостерите по-малко страхотни, отколкото бяха преди. Всъщност днес има много нови видове тостери, които се гордеят с някои фантастични функции, които можете да добавите към вашата кухня. Има и различни видове тостери – от традиционните тенекиени тостери до по-модерните плоски тостери и дори тостерни фурни.

И така, какви са основните предимства, които тостерите добавят към нашите кухни и защо трябва да обмислите закупуването на нов тостер, дори ако сте свикнали да нямате такъв у дома?

1. Приготвянето на закуска не трябва да е скучна работа

Тостерите са идеалният инструмент за приготвяне на закуска – всичко, което трябва да направите, е да поставите няколко филийки, да ги включите и докато излезете от банята и кафето ви е готово, ще имате и две вкусни препечени филийки хляб готови за комбиниране с всичко в хладилника ви.

2. Почистването на тостер е много просто и лесно

Защо да си правите труда да миете тиган, когато всичко, което трябва да направите, е да почукате тостера върху мивката, за да може галетата да падне от него? А ако вземете тостер с тава, почистването става още по-лесно. Няма нужда да миете нищо, няма нужда да четкате цели 5 минути – най-много ще трябва да избършете тостера от време на време и това е.

3. Тостерите използват много по-малко енергия от фурната

Разбира се, има и други начини за препичане на хляб, точно както има и други начини за приготвяне на бърза и топла закуска. Тостерите обаче са най-енергийно ефективният електрически уред, който можете да получите в кухнята си. Това е особено страхотно за по-големи семейства.

4. Вземете вкусните, хрупкави препечени филийки от детството си

Докато много хора днес са свикнали да нямат тостер у дома, повечето от нас си спомнят старите семейни тостери, които имахме. Спомняте ли си вкусните препечени филийки, които успяха да направят дори след десетилетия употреба? Има по-нови модели, които могат да ви осигурят дори повече десетилетия вкусна доброта сега!

5. Не заемайте твърде много място в кухнята си

За разлика от микровълновата, тостерът наистина не заема твърде много място. Може лесно и безопасно да се постави и върху други уреди, което го прави още по-лесно допълнение към вашия кулинарен арсенал.

6. Тостерите са компактни и преносими

Излизайки от размера си, тостерите също са много лесни за носене със себе си, когато пътувате. Почти където и да отидете, можете да се възползвате от добър тостер в багажа си, което прави закуската ви там още по-вкусна. Тостерите всъщност не тежат нищо и тяхната незначителна консумация на енергия означава, че можете да ги използвате дори само със запалката на колата си.

7. Те са толкова достъпни, колкото и ефективни

Освен това дори най-добрите тостери днес всъщност не струват много. Разбира се, тостерът ще бъде по-скъп от обикновения вертикален тостер, но все пак е по-достъпен от повечето други съвременни уреди за готвене. Това прави тостерите страхотни както за хора с ограничен бюджет, така и за всеки, който търси бърза и вкусна закуска.

8. Тостерите днес се предлагат с много повече допълнителни функции, отколкото преди

Може би си спомняте обикновен тенекиен уред, който изпича хляба от двете страни, но съвременните тостери често са много повече от това. Много модели тостери се предлагат с контрол на температурата, таймери и други функции, които правят използването на тостери още по-голямо удоволствие.

В заключение

Въпреки че гамата от рецепти, за които тостерите могат да се използват, не е толкова широка, колкото тази на фурната или някои други видове съдове за готвене, тостерите наистина са доказали през годините, че имат място в нашите кухни. Малки, компактни, енергийно ефективни и невероятно практични, тостерите носят много предимства на масата. Да, има и други възможности за бърза закуска, които също трябва да обмислите, поради което тостерите вече не са задължителни в кухнята, но все още са фантастичен начин за приготвяне на вкусна закуска в движение.