disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Сушилни С Термопомпа 2024

Ако сте от хората, които се сещат, че трябва да пуснат пералня чак когато останат без дрехи за обличане или ви е омръзнало от досадното чакане на любимата ви тениска да изсъхне, то закупуването на сушилня с термопомпа е точно за вас. Тези машини са едно от най-вдъхновяващите нововъведения в света на пералните уреди днес. Това е и най-енергийно ефективната сушилня на пазара, тъй като значително намалява въглеродния отпечатък и същевременно ви спестява пари. Продължете да четете, за да се убедите сами в плюсовете на тези иновативни машини.

Как работят сушилните с термопомпа?

Сушилните с термопомпа подгряват въздуха, който циркулира в сушилнята. След като горещият въздух премине през барабана, абсорбирайки влагата от вашите дрехи, той преминава през филтри, където въздухът се охлажда частично и влагата се отстранява от въздуха като конденз. Събраната вода се депозира във воден резервоар, както при нормална кондензаторна барабанна сушилня. Междувременно топлият въздух се загрява отново и циркулира обратно към барабана. Повторното използване на т.нар. „рециклиран въздух“ означава, че енергията се задържа в машината, вместо да се остави да излезе, което ги прави в пъти по-енергийно ефективни от останалите сушилни, които се предлагат на пазара.

Заслужава ли си инвестицията?

Термопомпените сушилни имат значителни предимства пред по-евтините машини на пазара. Първоначалната инвестиция може да е по-висока, но в дългосрочен план, те ще ви спестят доста разходи. Според проучване, термопомпите използват само около 50% от енергията, която се използва от конвенционалните сушилни.

Помислете за здравето и хигиената си

Оставянето на прането да изсъхне на закрито може да бъде неудобно и отнема много време - особено за домакинствата с малки деца, които генерират огромно количество мръсни дрехи всеки ден. Това също представлява риск за здравето на склонните към алергии, астма и сенна хрема, като повишава нивата на влага във въздуха. Също, ако дълго време държите мокрите дрехи на затворено, това може да доведе до растеж на акари, които никой не иска в дома си. Наличието на добра сушилня може да ви помогне да избегнете всичко това.

Край на намачканите и свити дрехи

Ако се притеснявате да сложите дрехите си в сушилнята, защото може да се намачкат, свият или увредят, то заложете на сушилня с термопомпа, когато пазарувате. Температурата на въздуха им за сушене е значително по-ниска от тази на конвенционалните сушилни, което ги прави по-малко агресивни към вашите дрехи. Те разполагат с множество сензори за откриване на влага, така че дрехите ви да се сушат по- равномерно.

Не разчитайте на времето

Не винаги можете да прогнозирате времето, особено през есента и зимата, поради което сушилните са изключително полезни, особено ако сте забравили да изперете дрехите, които ще ви трябват за следващия ден. Понякога дори и през пролетта отнема доста време дрехите ви да изсъхнат навън, заради дъждовете. Сушилните са подходящи за всеки сезон и спестяват много от времето ви.

Багажа вече не трябва да ви плаши

Един от най-големите кошмари на повечето хора е да оправят багажа на цялото семейството за пътуване дори било то само за уикенда. А представете си да открие, че дрехите, от които се нуждаят всички, са все още мокри. За щастие проблемът може да бъде решен, ако имате под ръка сушилня с термопомпа! Поставете влажните дрехи и воала! Лесно и ефективно ще сте готови да тръгнете веднага.

Удобни и компактни

По-малките модели могат да се поставят в тесни пространства и дори да се комбинират с компактна пералня. И тъй като тези модели не изискват отдушник, те могат да бъдат монтирани във всяка стая, която разполага с електричество и водоизточник - което ги прави чудесен избор за малки домове с ограничено пространство. Имайте предвид обаче, че тези машини имат определени температурни граници, в които могат да функционират оптимално. Не трябва да ги поставяте нито на твърде топли, нито на твърде студени места. С други думи, не използвайте сушилня с термопомпа във вашия гараж, стопанска постройка, зимна градина и т.н.

С грижа за филтъра

За да осигурите по-дълъг живот на вашата сушилня с термопомпа е важно да почиствате филтрите и редовно. Тези сушилни могат да загубят енергийната си ефективност ако не отстранявате периодично насъбралия се пух от изсушените дрехи. На пазара се предлагат различни модели, като има три различни системи за почистване:

  • Сушилни с технология за автоматично отстраняване на пух – при тези машини филтъра не е поставен на вратата, както сме свикнали, а кондензаторът се почиства сам. Те разполагат с отделен контейнер, в който автоматично се събира пуха от дрехите. Хубавото е, че не е необходимо да го изпразвате след всяко пускане на сушилнята, а веднъж в месеца.
  • Сушилни без кондензационен филтър – тази машина автоматично почиства кондензатора, което осигурава нейната висока ефективност. От вас се иска да почиствате само филтрите на вратата след всяко зареждане, а тя ще свърши останалото.
  • Сушилни с двуетапна система за почистване на пух – тези сушилни имат както филтър на вратата, така и кондензационен филтър. При тези машини от основно значение е да се почистват след всяка употреба, за да се предотврати негативното въздействие върху процеса на сушене и неговата ефективност.

Пестите дори повече от очакваното

Забележителната енергийна ефективност на сушилня с термопомпа означава, че можете да я използвате по всяко време без да се притеснявате дали сметката ви за електроенергия няма да е прекалено висока. Ако живеете в дом без подходяща зона за сушене, като апартамент или студио, то със сигурност знаете колко трудно изсъхват дрехите особено през студените и дъждовни месеци. А как да пестите повече? Използвайте сушилнята през нощта, като не само ще имате сухи дрехи на сутринта, но и ще използвате по-ниската нощна тарифа на тока.

Естествената стъпка след закупуването на пералня е покупката и на сушилня, която може да ви спести както време, така и усилия. Вече можете да сушите всичко, което перете - от най-финото плетиво до ежедневна служебна риза или пухено зимно яке. Благодарение на ниската температура, която използват и сензорите за улавяне на влажност, тези машини гарантират, че дрехите ви няма да бъдат увредени и ще удължат живота им. Преди да изберете вашата сушилня с термо помпа, проверите коя е най-подходящата за вас според нуждите ви и пространството, с което разполагате.