disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Смарт Часовници 2024

Ако ви е омръзнало от дългото търсене на телефона всеки път когато получите известие или искате лесно да проследявате основните си жизнени показатели, имаме добри новини за вас! Часовниците вече не са ограничени само до способността си да ни показват колко е часа. Новият малък спътник на китката обикновено е стилен и предлага редица функции, които значително да улеснят ежедневието ни. Ако четете тази статия, защото мислите за закупуване на смарт часовник, но все още не сте напълно сигурни дали инвестицията си заслужава, продължете да четете и сами ще се убедите, че имате нужда да се сдобиете с такъв аксесоар.

Дигиталната ера завладява начина, по който взаимодействаме със света. Първо се популяризираха настолните компютри, после бяха засенчени от лаптопите, те от своя страна от смартфоните и сега изглежда, че часовникарската индустрия е последвала примера. Нарастващата популярност на смарт часовници обаче не е неоправдана, защото те осигуряват значителни предимства, които улесняват живота на потребителите.

Кой трябва да си купи часовник, когато телефонът му показва часа, има календар и аларма? Това обяснява спада на продажбите на часовници през последните няколко години. Но интелигентните часовници опровергават тази тенденция, тъй като предлагат нещо малко по-различно. Те предлагат всички тези основни функции на часовника, но също така правят неща, които смартфоните не могат. Ще обясним какви точно са тези неща в хода на тази статия.

Насладете се на пейзажа

Ако често посещавате нови места или се губите успешно дори в родния си град, то решението за вас е закупуване на смарт часовник. Някои умни часовници са в състояние да изпращат различни вибрации на китката ви, за да ви кажат дали трябва да се обърнете надясно или наляво, когато следвате указанията. Вместо да гледате постоянно смартфона си, например, вие можете да следвате невидим водач, който ви информира в коя посока да отидете. Погледнете нагоре и се насладете на пейзажа, вместо да се взирате в карта или екрана на телефона си.

Намирайте телефона си за секунди

Както добре знаете, загубата на телефон е изключително разочароващо преживяване. Винаги изглежда, че се случва преди някакъв важен повод, за който просто не можем да закъснеем! За щастие смарт часовникът може да остави това неудобство в миналото и да превърне откриването на устройството в детска игра. Повечето часовници имат функция „Намери телефон“. Можете да свържете телефона си или друго устройство с него и ще можете да го позвъните през часовника си, когато пожелаете. Загубихте телефона си? Просто натиснете няколко бутона на часовника си, за да го намерите за секунди.

Замисляли ли сте се колко крачки правите на ден?

Ако някога сте мислите да вземете фитнес тракер или крачкомер, можете да го замените с добър интелигентен часовник. Сред основните функции на много интелигентни часовници е проследяването на активността ви. Това ще ви помогне лесно да следите процеса за постигане на вашите фитнес цели. Какво точно може да направи интелигентният часовник? Той може да брои стъпки, изминато разстояние, изгорени калории, пулс, продължителност на съня, а някои дори надхвърлят това, за да изчислят други важни показатели, от които може да се нуждаете. На пазара дори има модели, които са напълно водоустойчиви и идеални за плувци.

Край на пропуснатите обаждания

Ако имате интелигентен часовник на китката си, вече не е необходимо да изваждате телефона от джоба си. Можете да получавате обаждания или да отговаряте на съобщения в движение. Това е особено полезно, ако тренирате или в случай, че носенето на телефон е твърде неудобно. Само не забравяйте, че умният часовник никога няма да замени телефона за тези задачи (или поне в близко бъдеще), но със сигурност е много практичен, когато ръцете ви са заети.

Винаги „на линия“

Някои часовници просто показват новите съобщения, които сте получили, но други ще ви позволят да взаимодействате и с приложенията. Със сигурност няма да имате пълен достъп до всички функции, с които сте свикнали, но в онези случаи, когато спортувате или нещо подобно, това е страхотно решение! Тези часовници изискват SIM карта и обикновено са по-скъпи.

Часовник срещу телефон

Чудите се защо ви е да притежавате смарт часовник, след като вече имате смарт телефон? Някои интелигентни часовници имат толкова мощни батерии, че телефонът просто не може да се сравни. Отивате на дълго пътуване? Умният часовник може да ви държи във връзка със света през цялото пътуване. Някои батерии издържат до 10 дни с едно зареждане. Също така е добре, че той проследява активността ви през деня и може да ви стимулира да ходите повече пеша или дори да използвате стълбите вместо асансьора. Проследяването на движението и сърдечната честота също така позволява автоматично да получавате информация за времето и качеството на съня, с което може да проверите дали спите достатъчно.

Забавлението е на китката ви

Да предположим, че както се разхождате и изведнъж искате да изгледате видеото, за което вашият приятел продължава да говори. Нужно е да направите само едно или две щраквания, за да гледате видеоклипове и да възпроизвеждате музика в движение. Никога няма да замени качеството на големия екран на телефона ви, но за тези бързи моменти е ненадминато удобство. Най-новите модели дори имат способността да съхраняват музика, която след това може да се възпроизвежда през вашите Bluetooth слушалки напълно безжично.

Оставете протмонето си вкъщи

Ако използвате градски транспорт или се движите по претъпкани улици, вече не е нужно да се оглеждате за крадци. Днешната технология ви позволява да плащате с помощта на вашия високотехнологичен часовник. Благодарение на различните софтуери можете да плащате безкасово навсякъде, където се приемат мобилни плащания.

Ако в началото на тази статия имахте колебания дали инвестицията в смарт часовник си заслужава, то сега можем да се обзаложим, че вече сте почти убедени, че това ще е сведващата ви покупка! Ако предпочитате да си улеснявате живота с помощта на новите технологии, няма нищо по-добро от интелигентен часовник, който да ви държи „свързани“ през цялото време. Преди да изберете вашия часовник, проверите кой е най-подходящ за вас според нуждите ви. Най-доброто на пазара не винаги е подходящо за всеки. Вместо това, заложете на операционна система, с която сте запознати, проверете спецификациите и допълнителните функции, с които часовника разполага.