disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Шиацу Масажори 2024

В забързаното ежедневие, което ни заобикаля и изтощителната работна среда, която генерира доста стрес, както и при липса на достатъчно почивка, всеки от нас си мечтае за един добър масаж. Мнозина обаче рядко си го позволяват, тъй като не могат да отделят време или финанси. А сега си представете, че масажиста се намира денонощно в дома, автомобила или офиса Ви и е на Ваше разположение. Това предлага шиацу масажорът. Чрез този магичен уред бихте могли всеки ден да отпуснете добре врата, раменете или гърба си и да облекчите натрупаната болка и мускулно напрежение. Всъщност това е един безценен подарък за Вашето тяло. Ежедневните дейности като шофиране, работа в офиса, спорт, включително и неправилно спане, могат да причинят скован врат, без дори да го осъзнавате. Наличието на собствен шиацу масажор със сигурност ще Ви помогне да намалите или напълно премахнете риска от силна болка.

Какво представлява шиацу масажорът?

Шиацу масажорите са проектирани да възпроизвеждат традиционната техника за масажиране Шиацу, която буквално се превежда като „натискане с пръст“. Шиацу масажорите използват ролки, които се търкалят или вибрират по мускулите на гърба и врата, като така възпроизвеждат движението и натиска на човешката ръка. Някои масажори използват само две въртящи се ролки, докато по-сложните продукти имат множество ролки или възли, движещи се нагоре и надолу по гръбначния стълб.

На удобна поставка за гърба или врата са монтирани въртящи се дискове. Използва се лесно и без никакви специални умения, като потребителят просто прикрепва уреда на гърба си и го включва. Междувременно има възможност за лесно регулиране на нивото и степента на масажа с помощта на контролер. Шиацу уредите работят със захранване в електрическата мрежа или посредством адаптер, който можете да се включи в запалката на автомобила, а има и модели, които работят на батерии. Така бихте могли да използвате уреда навсякъде - в автомобила, в дома или в офиса си. Този уред е особено подходящ за хора, които прекарват дълго време в седнало положение – както шофьори и офис служители.

От казаното дотук става ясно, че това е един изключително полезен уред за всеки съвременен дом. И все пак как да изберем шиацу масажор? На пазара има уреди с различни качества и е важно да знаете как да направите най- добрата инвестиция и да изберете устройството, което отговаря на Вашите нужди и бюджет. За това ще разгледаме различни характеристики, които могат да имат тези уреди.

Кои са все пак факторите, които трябва да имате предвид, когато закупувате шиацу масажор?

За кои части на тялото?

На първо място помислете: какво мускулно пространство искате да покриете с Вашия шиацу масажор и какъв да бъде неговият размер? Най- популярните масажори са за врат и рамене. Това са масажори, които позволяват да покриете пространство, до което нямате достъп по друг начин. Има масажори за краката и прасеца. Има също така ръчни модели, които можете да използвате сами без никаква помощ. Съществуват и масажни столове. Тези столове осигуряват пълноценно масажно изживяване за цялото тяло. Предлагат се с множество функции. с множество аксесоари, които осигуряват различна степен на натиск и различни техники за релаксация.

Ударен или с вибрация

Ако в единия случай шиацу масажорът работи на принципа на вибрацията, изпращайки вибрация към мускулите, то в другия случай масажът става посредством малки чукчета, които повърхностно масажират врата и мускулите. Тук е много важно да изберете онзи уред, който отговаря на вашия комфорт и Ви кара да се чувствате добре. Също така имайте предвид, че ударните масажи изискват повече мощност, за да проникнат дълбоко в мускулите и обикновено са от 25 до 45 вата. Това означава и консумиране на повече електрическа енергия.

Функционалност

Обърнете внимание на това какви допълнителни функции предлага Вашето устройство. При по- високо качество продукти има дори масажна глава, която имитира действията на палеца на масажист.Тези масажори са много полезни при различен вид и интензивност на болката.

Персонализиране на масажните ролки

С колко масажни ролки разполага Вашият уред? Естествено по-скъпите продукти се предлагат и с повече ролки. Освен това, при някои модели тези ролки могат да се регулират, така че да отговарят на изискванията на потребителя. Биха могли да се регулират ширината на ролките или посоката на движение. Някои продукти дори могат да сканират тялото и да се адаптират към неговата физиология.

Преносимост

Имайте предвид, че някои шиацу масажори ще бъдат по- трудни за пренасяне и придвижване, поради големината си. Така че помислете за това дали бихте искали Вашият уред да бъде лесно преносим.

Има ли затопляне?

Обърнете внимание дали шиацу масажорът има тази допълнителна функция като имате предвид, че затоплянето на мускулите подобрява кръвообращението и създава допълнителен ефект, който е много подходящ в случай че страдате от хронична болка.

Енергоспестяваща функция

Вашият шиацу масажор може да има функция да спре сам след известно време на работа, което Ви позволява да направите икономия от електричество.

Батерия или щепсели

Шиацу масажорите, които са на батерия обикновено издържат около 2 до 3 часа с едно зареждане. Докато продуктите, работещи на електричество, са удобни за по-продължителна употреба, при тях обаче аспекти като дължината на захранващия кабел могат да ограничат употребата им.

Качество на тапицерията

Качеството на тапицерията, която има един шиацу масажор, е най-малко споменаваната характеристика. Това обаче става изключително важно в случай че възнамерявате да използвате Вашият масажор по- често. Също така, в случай че Вашият масажор има затопляща функция, качеството на тапицерията добива още по- голямо значение.

Шиацу масажорът е много практичен, лек и лесно преносим уред. Ежедневните дейности като шофиране, работа в офис, спорт и всички житейски дейности, включително и неправилно спане, могат да причинят скован врат, без дори да го осъзнавате. Ако желаете можете да използвате този уред на работното място, у дома или при пътувания, когато имате стегнати мускули, мускулни спазми или всякакъв вид болки във врата и раменете. Наличието на собствен шиацу масажор със сигурност ще ви помогне да намалите или напълно премахнете риска от силна болка.