disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Преси За Коса 2024

Независимо от вашия тип коса, намирането на най-добрата преса за коса може да бъде караница. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид, преди най-накрая да решите кой от тях задоволява нуждите на вашата коса. Идеалната преса за коса трябва да се предлага с подходящ терморегулатор, за да не загубите косата си от твърде много топлина. По-долу сме събрали най-добрите преси за коса, които са приятелски настроени към текстурата на косата ви.

Различните преси за коса ви затрудняват да закупите произволна преса за коса от онлайн или физически магазин. На пазара има разнообразие от преси за коса, които отговарят на нуждите на различни хора. Например, преси за коса, пригодени да обслужват къса и къдрава коса, най-вероятно няма да работят за хора с дълга и вълниста коса. По-долу сме ви предоставили всичко, което трябва да знаете, преди да купите преса за коса.

Видове преси за коса

Както беше посочено по-рано, не трябва да пазарувате преси за коса, без първо да сте научили за различните видове, които съществуват. Има доста фактори, на които трябва да обърнете внимание, преди да инвестирате парите си в някоя луксозна преса за коса. Първо, трябва да определите текстурата на косата си и вида на промените, на които тя може да претърпи. След това можете да изберете пресата за коса, която е най-подходяща за вашата коса. Така няма да увредите косата си с неправилната преса за коса. Тук изследваме видовете преси за коса, които съществуват.

Керамични преси за изправяне

Керамичните преси за коса са доста известни, тъй като много хора купуват керамични преси за коса, независимо от методите си за изправяне на косата. Този тип преса за коса е известна поради няколко причини. Но като за начало, производителите на керамични материали изковават този тип преса за коса, която задържа идеално топлината. Той също така гарантира, че плоските ютии, изработени от керамика, могат да достигнат високи температури. Въпреки че керамичните преси генерират топлина с висока температура, керамичният материал разпределя равномерно топлината около плочата. Следователно няма да получите изгаряния, докато използвате керамична преса за коса. Керамичните преси за коса също са идеални за постигане на нулево накъдряне, блестяща и гладка текстура на косата. Ако имате къдрава или тънка и фина коса, трябва да изберете керамични преси за коса.

Керамично покритие

Когато пресите за коса се доставят с керамично покритие, под покритието винаги има метал. Металът, заедно с керамичното покритие, придава гладък вид на пресата за коса. Разпределението на топлината им обаче варира. Тези преси за коса се нагряват бързо, но не поддържат топлината, която генерират, за разлика от керамичните преси.

Турмалинови преси за изправяне

Турмалиновите преси за коса са малко скъпи. По дизайн производителите на тези видове преси за коса покриват плочата с турмалин. Въпреки това, малко скъпи, турмалиновите преси са по-издръжливи в сравнение с други видове преси за коса. Няма забележителна разлика между работата на турмалиновите и керамичните плочи. На външен вид турмалиновите плочи са блестящи. Изглеждат доста скъпи. За да изковат турмалиновите плочи, производителите смилат турмалиновите скъпоценни камъни и ги използват, за да покрият железните плочи на турмалиновите преси. Керамичните чинии също имат турмалин върху тях. Турмалинът е отговорен за гладката и лъскава повърхност на керамичните чинии. Пресите за коса се нуждаят от гладки плочи, за да предотвратят евентуално увреждане на косата. Турмалиновите преси са идеални за къдрава, тънка или къдрава коса.

Титаниеви преси за изправяне

Въпреки че титановите преси за коса имат бърза скорост на нагряване, те запазват топлината при постоянна температура. С наличието на йонен заряд, титановите преси изглаждат косата ви. Освен това тези преси са леки. Ако имате фина текстура на косата, не трябва да избирате титаниеви преси, защото те могат бързо да изгорят косата ви. Но титановите преси работят най-добре за упорита, гъста и груба коса. Тези текстури на косата изискват много високи настройки на топлината, за да станат прави и гладки. Титаниеви плочи изправят гъста, упорита и груба коса с едно движение, без да увреждат косата.

Най-важните характеристики, които трябва да търсите в една преса за коса.

Освен видовете преси за коса, които съществуват, има и други фактори, които трябва да проучите, преди да инвестирате в преса за коса. Например, на пазара има различни модели преси за коса. Тези модели имат уникални характеристики, които осигуряват различни резултати. Така че, ако искате да постигнете конкретен резултат като намаляване на накъдрянето на косата си, трябва да знаете най-добрия модел преса за коса за вас.

форма

Има основно две форми на преси за коса. Нека ги разгледаме.

Преса за изправяне

Пресите за изправяне са най-разпространените видове преси за коса. Те са много ефективни и ще направят косата ви гладка, права и блестяща. Създателите на ютии за изправяне я оборудват с превъзходна технология като инфрачервена технология, йонни бустери и т.н. функциите, налични в ютията за изправяне, допринасят за резултата, който ще получите. Разделете косата си на секция по секция, вземете всяка секция една след друга, пъхнете я между ютията за изправяне, когато стане гореща, и я прокарайте през косата си от корена до върха.

Четка за изправяне

Докато четките за изправяне също изправят косата, те консумират много повече енергия, преди да изправят косата ви до задоволство. Четките за изправяне са лесни за използване. Приличат на четки за коса със способността да се нагряват и да премахват къдренето. За да използвате тази четка, изчакайте да ни загрее, разделете косата си и я прокарайте през косата си, както бихте направили с обикновена четка за коса.

Температурен диапазон

Температурният диапазон на пресата за коса е друг решаващ фактор при пресата. Съществуват различни температурни диапазони за всеки тип коса и текстура, за да се намалят щетите до минимум. Ето перфектния температурен диапазон за различните текстури на косата, които съществуват:

  • Деликатна и крехка коса – 120º - 150º C
  • Фина и здрава коса – 150º - 180º C
  • Нормална и крехка коса – 180º C
  • Нормална и устойчива коса – 190º - 210º C
  • Гъста и обилна коса - 210º C

Ако вашата преса за коса има перфектната препоръка за температура за вашата коса, тя е преминала първия етап, който определя дали е правилната за вас.

Време за загряване

Времето за загряване на вашата преса зависи от материала на пластината и технологията на нагряване на пресата. Ако вашата преса за изправяне е керамична, тогава най-вероятно ще има бързо време за загряване. Бързото време за загряване е полезно, когато се подготвяте за работа сутрин. С керамичните преси ще получите бързо загряване, а плочите ще поддържат топлината, докато изправяте косата си.

Размер на плочата

Размерът на плочата на вашата преса влияе върху концентрацията на топлина и топлинните щети в пресата ви. Освен това допринася за равномерната топлина, която пресата прилага към косата ви. Нека да разгледаме различните размери на плочите, които съществуват.

Стандартен размер

Повечето модели преси имат плочи с ширина 2,54 см (1 инч). Това е стандартният размер за преси за коса. Ако измерите плочата на вашата преса и получите размер над 1 инч, тя автоматично не попада в категорията на стандартния размер.

Тънък размер

Да предположим, че трябва да достигнете косата близо до скалпа си и да постигнете детайлна прическа с преса, преси за коса с тънки пластини, най-добрият ви шанс. Те са страхотни за оформяне и могат да се доближат до скалпа ви, без да го изгарят. Тънките пластини не биха увредили косата или скалпа ви, защото излагат косата ви на по-малко топлина за кратки периоди.

Широк размер

Широките плочи означават повече топлина за вашата коса. Но те са изгодни, когато става въпрос за скорост при изправяне на косата. Въпреки това широките плочи са чудесни за хора с гъста дълга коса.

Автоматично изключване

Понякога може да забравите да изключите пресата си за коса, след като я използвате. Това е добре. Но би било най-добре, ако обмислите закупуването на преса за коса с функция за автоматично изключване. Оставянето на включена преса за коса е опасно. Затова се уверете, че тази функция е основен приоритет, когато търсите най-добрата преса за коса за вас. Пресите за коса, които се изключват автоматично, го правят след определено време. Обикновено те изгасват автоматично след 30 или 60 минути. По този начин пресите няма да прегреят и да предизвикат пожар.

Изправяне с пара

Някои модели преси предлагат функции за изправяне с пара. Тази функция прави косата ви по-блестяща от обикновено, докато я изправя. Пресите за изправяне с тази функция обикновено са по-здравословни за вашата коса в сравнение с пресите без нея. Тази преса се загрява и изправя косата ви с пара. Изглежда като обикновена преса, но с пара. Обикновено трябва да добавите вода, за да създадете пара за тази преса. Ако използвате парната преса правилно, няма да страдате от увреждане на косата.

Други функции

Освен характеристиките, които проучихме досега, ще разгледаме и другите характеристики, които съставляват една отлична преса за коса. Продължавай да четеш.

Сензорна технология

Със сензорната технология няма да страдате от увреждане на косата, защото тя кара вашата преса да усеща състоянието на косата ви. След това регулира температурата, така че е подходяща за вашата коса. Например, той открива вашия тип коса, проверява дали е влажна или суха и настройва температурата на идеалния модел за вашата коса.

Двойно напрежение

Ако пътувате много и носите пресата си със себе си, трябва да проверите дали вашата преса има функция за двойно напрежение. Различните напрежения работят за различни терени. Обикновено пресите с двойно напрежение работят при 110V и 220V.

Безжични преси

Ако някога отидете на къмпинг или на място без електрически контакти, безжичните преси са полезни. Работят с газ therma Butane или акумулаторна батерия. Тези преси загряват плочите си с енергията, която черпят от батерията или газта. Топлината от безжичните преси е достатъчна, за да изправи косата ви, въпреки че не можете да ги използвате директно с електрически контакти. Освен това са преносими и по-малки в сравнение с традиционните преси за изправяне. Следователно няма да получите желания резултат бързо, особено ако косата ви е дълга и гъста. Ще ви трябва много повече време, за да постигнете права, гладка и блестяща коса без къдрене.

Стайлинг

Някои преси за коса на пазара се удвояват като преси и маши за коса. Предлагат се със заоблени ръбове. Освен това са леки и по-малки от средните преси за изправяне. Къдренето на косата ви с преса отнема много време. Резултатът обаче обикновено е красив.