disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Перални Със Сушилня 2024

Когато студените месеци наближат, вероятно се замисляте за по-лесен начин да сушите дрехите си и обмисляте купуване на пералня със сушилня. Или пък нямате тераса и това би бил добър вариант дори и през летните месеци? Със сигурност бихте си спестили време, усилия и пространство в хола, ако имате подобен уред.

Без съмнение той има много предимства и ще улесни домакинските Ви задачи. А какво по-хубаво от това! Но нека да разгледаме какво е важно да се вземе предвид при избора на такъв уред.

Пространството

Тенденциите в България са да има пералня със сушилня в почти всяко жилище. Спестявате пространство, като изберете модел, който комбинира двата уреда в едно. Така няма нужда да избирате два отделни уреда и да местите дрехите от единия в другия. Ако живеете в малко жилище, тази комбинация е точно за Вас. Да не говорим за пространството на терасата или в хола, което ще спестите, когато вече няма да се налага да опъвате простири. Страхотно, нали?

Цената

На пазара има огромен избор както от комбинирани, така и от отделни уреди. Но в този случай опцията ”две в едно” ще Ви спести не само пространство, но и средства, тъй като инвестицията в един комбиниран уред е по-ниска, отколкото при закупуването на двата уреда поотделно. На пазара могат да се намерят модели, които да се вместят в бюджет от около 1 000 лв. И ако това Ви се струва много, не забравяйте, че получавате две машини в една.

Спестявате време

В забързаното ежедневие не всеки има време да изпере, да простре и да чака няколко дни дрехите да изсъхнат. Понякога просто искаме до няколко часа да имаме на разположение любимата си риза. Или пък очакваме гости и искаме да изперем по-бързо спалното бельо. Когато закупите пералня със сушилня, всичко това става напълно възможно – просто ще се изненадате колко бързо ще свикнете с това удобство.

С малки деца

Пералнята със сушилня несъмнено е незаменим домашен помощник за много майки. За малчуганите е важно да бъдат винаги с меки и чисти дрехи. Но в динамиката на ежедневието не бихме искали да отделяме прекалено много време за това. С използването на пералня със сушилня спестявате няколко часа, през които да се порадвате повече на децата или пък да се отдадете на заслужена почивка.

Свободно стоящи перални със сушилня

Това е най-популярният вид уреди от този тип на пазара. Просто го поставяте в кухнята или в пералното помещение, а не зад шкаф или врата. Размерите зависят от модела. Височината и ширината обикновено са стандартни, но дълбочината варира при различните модели. При този вариант предната част е изцяло видима.

Пералня със сушилня за вграждане

Ако искате уредът да се слее с Вашето обзавеждане и да не се вижда изобщо, изберете модел за вграждане. Обикновено те са скрити в шкаф в кухнята и са по-тихи по време на работа. Недостатък при вградените варианти са цените за монтаж, които са поне двойно по-високи, отколкото при останалите модели. Все пак преценете сами дали инвестицията си заслужава.

Капацитет на пране и сушене

Стандартът при капацитета на пералните със сушилня е средно 8 кг при пране. Но може би сте чували, че той се различава от капацитета при сушене. Какво означава това? Капацитетът на сушене обикновено е по-малък от този на пране и варира между 2,5 и 8 кг. На практика това означава, че при сушене е най-добре да извадите част от изпраните дрехи, за да не натоварвате машината.

Свежест

При сушене на терасата дрехите често полепват с мръсотия и попиват неприятни миризми, вместо да останат чисти и свежи. Чудите се как да избегнете това? Инвестирайте в пералня със сушилня и не се чудете повече. Така оживеното шосе в близост до Вашия балкон повече няма да опропастява прането. Ще усещате дрехите си безупречно чисти и ухаещи на свежест, каквито трябва да бъдат.

Разход на енергия и ниво на шума

Две от нещата, които трябва добре да обмислите, са разходът на ток и нивото на шум в дома Ви. И двете зависят в голяма степен от характеристиките на модела и е добре да ги разучите и прецените преди закупуване. Относно шума прочетете в интернет ревюта на хора, които ползват уреда. Доверете се на мнозинството и на тази база направете Вашия собствен избор. Потърсете уред, който не надвишава 50 децибела, за да сте спокойни. (За сравнение, децибелите на хладилник например са около 40-50.) Така няма да се безпокоите, че прекомерният шум би могъл да Ви пречи.

Митове за сушенето в сушилня

Със сигурност сте чували, че някои потребители се оплакват от “миризмата на машина”, след като извадят дрехите си от сушилнята. Или че дрехите се свиват от високата температура. Това не е задължително вярно, защото тези ефекти се получават само при прекомерно изсушаване. За предотвратяването им при модерните уреди има много опции с допълнителни функции и сензори. Не се тревожете, благодарение на тях любимият Ви пуловер няма да се смали!

Заключение

Уверихте ли се, че това е правилният избор за Вас? От спестяването на пространство до добрата финансова инвестиция, пералнята със сушилня ще бъде един несъмнено добър избор за Вашето домакинство. Чисти и сухи дрехи до около час? Дори и ако имате голямо семейство, прането и сушенето ще се превърнат от най-досадните в наистина приятни занимания. Задушливата миризма на съхнещи дрехи в стаята ще остане в миналото, а дрехите Ви ще са свежи и безупречни. Проверете добре характеристиките, които споменахме по-горе, и направете най-подходящия избор за Вас. По-долу добавяме и списък с нашата селекция.