disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Машинки За Подстригване 2024

Ако ви е досадно да посещавате фризьорски салон всеки път, когато косата ви порасне, най-доброто решение за вас е купуването на машинка за подстригване в домашни условия. Изборът на добра машинка може да бъде трудна задача за онези, които тепърва започват да се изявяват като коафьори. Нещо повече, има различни видове машинки за подстригване, така че трябва да знаете за какви функции трябва да внимавате. В това ръководство ще намерите информация за различните видове устройства и техните характеристики и спецификации. 

Различни видове машинки за подстригване

Машинките за подстригване на коса се предлагат във всякакви форми и размери, някои от които са по-лесни за използване от други. В идеалния случай ще намерите машинка, която да чувствате сигурна и удобна в ръката ви - това ще ви даде повече прецизност и ще направи подстригрането да изглежда по-лесно и приятно. Когато си купувате машинка за подстригване, ще трябва да избирате между кабелен или безжичен модел:

Машинки за подстригване с кабел

Хубавото на тези машинки е, че не е необходимо да ги презареждате, но имайте предвид, че ще можете да ги използвате само в близост до подходящ контакт. Положителното е, че кабелните машинки за подстригване на коса обикновено са по-мощни от безжичните алтернативи. Това е така, защото батерията не може да се презарежда и така няма да загуби енергия с течение на времето и не е нужно да чакате устройството да се зареди, ако бързате да излезете сутрин.

Безжични машинки за подстригване

 Можете лесно да маневрирате с безжични машинки за подстригване и да ги използвате навсякъде, където са ви необходими. Основният им недостатък е, че трябва да ги презареждате след всяко ползване или рискувате да попаднете в ситуация, в която имате достатъчно батерия, за да подстрижете половината си коса. Трябва също да имате предвид, че моделите могат да се различават доста драстично както по отношение на това колко време им отнема да се заредят, така и колко дълго издържа батерията. Повечето машинки имат дисплей или светлина за известяване, за да ви кажат колко енергия ви остава, така че да бъде достатъчно лесно, за да го следите.

Някои машинки за подстригване се продават с всички необходими аксесоари, от които може да се нуждаете, като гребен, четка, ножици, по-малки приставки за подстригване и допълнителни остриета. Наличието на всички необходими аксесоари прави подстригването на косата ви по-лесно и прецизно. Трябва също така да внимавате за възможността за лесно намиране на резервни части, в случай на повреда.

Основни неща, които да вземете предвид при избора на машинка за подстригране са:

Размера на острието

Когато вземете машинка за подстригване, остриетата трябва да са не само остри, но и с правилен размер. Повечето комплекти за подстригване се доставят с различни приставки, обозначени с нарастващи числа, като колкото по-малък е водещият номер, толкова по-къса ще бъде косата ви. Острите ножчета ви дават максимална прецизност, без да ви причиняват дискомфорт докато подстригвате косата си, тъй като тъпите остриета могат да дърпат косъмчета и да оставят неприятно усещане у вас. На пазара се предлагат и машинки за подстригване със самозаточващи се остриета. Обикновено те са по-скъпи, но в бъдеще ще пестите усилия и пари за консумативи.

Вида на мотора, който ги задвижва

От двигателя зависи мощността на машинката за подстригване, но това е една от характеристиките, която повечето хора не проверяват, когато правят покупка. Има три вида мотори за подстригване:

Магнитен двигател

Макар и по-малко мощен от другите два, магнитният двигател е прост, има висока скорост на острието и голям обем на рязане, така че е чудесен за подстригване на по-обемни коси.

Въртящият се двигател

Машинките с въртящ се двигател имат по-голяма мощност от тези с магнитен мотор, но работят на по-ниска скорост на острието. Те са подходящи за плътна, тежка или мокра коса.

Ротационен двигател

Най-мощният от трите е ротационният мотор. Той е подходящ за всички типове коса, което го прави подходящ за употреба от повече от един човек. Може да се намери както в кабелни, така и в безжични машинки за подстригване.

Поддръжка

Друга пренебрегвана, но необходима част от процеса на закупуване на е да се провери каква поддръжка изисква машинката за подстригване. Продължителността на живота и ефективността на вашата машинка ще зависят главно от това колко добре я поддържате. Електрическите ножове за подстригване трябва да се смазват често. Всеки голям производител на машинка за подстригване продава собствена марка масло за подстригване. Машинките за подстригване могат също да се поддържат с аерозолен спрей за подстригване, който действа като охлаждаща течност, дезинфектант, смазка, почистващ препарат и предпазва от ръжда. Възможно е да разберете какво се намира вътре в такъв продукт, като разгледате онлайн информационния лист за безопасност на продукта.

Качество

 Ако искате да използвате машинката си за подстригране за по-продължителен период, то едно от ключовите качества, за които трябва да внимавате, са модели, изработени с остриета от неръждаема стомана. Също така трябва да помислите за тример, който има добро сцепление, за да избегнете случайни подхлъзвания и евентуални наранявания.

Лични предпочитания

В зависимост от това дали искате да се подстригвате преди или след като сте се изкъпали, трябва да вземете предвид тази спецификация при избора на машинка. Използването на машинки за подстригване на мокра коса може да запуши острието и двигателя, което да доведе до увреждане на машината. На пазара обаче се предлагат и специални машинки, които са разработени спрямо тези особености и не се увреждат толкова лесно.

Качествената машинка е безценен инструмент за подстригване, оформяне и поддържане на косата в домашни условия, дори и от хора с малък или никакъв опит. Но като всеки инструмент, не всички машинки са създадени еднакви и намирането на такава, която най-добре да отговаря на вашите нужди, ще ви спести много разочарования и лоши подстригвания. В това ръководство можете да намерите повече информация за различните видове машинки за подстригване и да се запознаете с техните характеристики и особености, за да направите по-лесно избора си. Сега, когато повечето хора работят от вкъщи е най-добрият период да експериментирате и да изпробвате новата си придобивка.