disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Косачки За Трева 2024

Добрата косачка може да ви спести време и усилия, като същевременно поддържа моравата ви да изглежда страхотно. Но коя косачка е подходяща за вашите нужди? Отделихме време, за да намерим най-добрите налични косачки за трева, за да ви помогнем да намерите най-добрата за вашата морава.

Без значение какъв вид морава имате, дали малък парцел или площ, за да я поддържате чиста и подредена, ще ви е необходима прилична косачка за трева. Днес има толкова много повече опции от когато и да било, така че, за да намерим правилната, създадохме това ръководство, за да ви помогнем да намерите правилната косачка за вашите индивидуални нужди.

Видове косачки - Тип задвижване 

Първото нещо, което искате да направите, е да разберете всички различни видове косачки, които се предлагат. Това ще ви помогне да определите правилния за вашите нужди.

Избутвам 

Най-често срещаният тип косачка за трева е традиционната бутаща косачка. Те имат дълга дръжка с плоска основа. Задвижваното острие се върти и коси тревата, докато бутате косачката над тревата. Те също могат да мулчират вашата трева и да бъдат оборудвани с различни приставки. Можете да ги намерите захранвани с газ, електричество и дори ръчно. Те са чудесни за по-малки, плоски тревни площи, които не изискват много поддръжка.

Самоходен

Надстройка от стандартната косачка за бутане е да се намери такава, която е самоходна. Тези косачки имат задвижвани колела, за да бутат косачката и да ви помагат. Те са страхотни, ако имате хълмове или неравни повърхности, които правят предизвикателство да бутате косачката сами. Те също са чудесни за по-големи тревни площи и за премахване на някои от физическите предизвикателства, свързани с поддържането на моравата ви подредена.

Pобот

По-усъвършенствано решение за поддържане на вашата трева под контрол е роботизирана косачка. Те ви позволяват да зададете периметър и след това да оставите робота да свърши работата. Те са добър вариант за равни тревни площи без много препятствия и ви позволяват да управлявате своя робот чрез дистанционно управление.

Подробен преглед на видовете косачки за трева

Сега, след като представихме основните категории, нека се потопим малко по-дълбоко в четири специфични типа: бензинови, електрически, акумулаторни и ръчни косачки.

Бензинови косачки: Известни също като косачки с газ, те често са най-мощната и здрава опция. Те са способни да се справят с по-големи площи и по-гъста трева с лекота. Те обаче не са най-екологичният избор и изискват редовна поддръжка.

Електрически косачки: Електрическите косачки се захранват чрез кабелна връзка към вашата електрическа мрежа. Те са по-тихи и по-добри за околната среда от бензиновите косачки. Но кабелът може да ограничи обхвата ви и да представлява опасност от спъване, така че те са най-подходящи за по-малки градини с източник на захранване наблизо.

Акумулаторни косачки: Захранваните с батерии или безжичните косачки предлагат най-доброто от двата свята. Те са толкова мобилни, колкото бензиновите косачки, но по-тихи и по-екологични. Единственото ограничение е животът на батерията, но това става все по-малко проблем с технологичните подобрения.

Ръчни косачки: Това са най-основните видове косачки, известни също като косачки с макара. Те не изискват гориво или електричество, което ги прави най-екологичният избор. Те са най-подходящи за по-малки дворове с обикновена трева, тъй като изискват малко повече усилия за бутане.

Характеристики, които трябва да имате предвид

Сега, след като знаете различните видове косачки, трябва да помислите за всички различни функции, от които можете да избирате.

Размер на моравата

Най-важният фактор при избора на косачка е размерът на вашата тревна площ. Не искате да правите всичко и да купувате голям трактор за трева за малка морава, където едва можете да го обърнете. От друга страна, не искате малка косачка за бутане за площ. Общото правило е, че косачката за бутане е добра за тревни площи от ½ акра или по-малко, а повече от това трябва да започнете да търсите косачки за каране.

Терен

Заедно с размера на моравата, трябва да вземете предвид и терена. Имате предимно равен двор без много препятствия? Или е хълмист с функции? Косачка за бутане или дори ръчна косачка с макари е достатъчно добра за малка, равна морава. Ако имате хълмове, тогава наистина искате да помислите за добавяне на мощност със самоходна косачка или самоходна косачка. Броят на функциите също може да направи притежаването на прахосмукачка робот малко по-голямо предизвикателство.

Тип мощност

Добрата новина е, че технологията на косачките е изминала дълъг път. Най-простият наличен вид захранване е чистата човешка сила със старомодна косачка с макари. Тези косачки разчитат изцяло на способността ви да ги бутате през моравата. Остриетата се въртят, докато натискате и режете. Те могат да бъдат малко предизвикателни, но ще бъдете в страхотна форма.

Газовите косачки все още са най-популярният вариант. Те разполагат с малки двигатели, задвижвани с газ, които въртят острието при високи скорости. Самоходните косачки и тракторите за трева ще включват по-големи двигатели. Големите недостатъци са, че са силни и замърсяват въздуха.

Електрическите двигатели стават все по-популярни, тъй като животът на батерията и мощността се подобряват. Има както косачки с кабел, които включвате с дълъг удължителен кабел, така и косачки, захранвани с батерии. Те са добри за по-малки тревни площи, тъй като животът на батерията и мощността може да не са достатъчни за по-големи, по-предизвикателни закони.

Ширина на косене

Ширината на рязане или размерът на деката е мярка за това колко широк откос трева косачката може да отреже наведнъж. Колкото по-широк е, толкова по-бързо ще свършите с косенето на тревата. Обикновено можете да намерите косачки с диаметър от 20” до 70”, така че има голямо разнообразие. По-малките косачки ще маневрират по-лесно, но ще направят работата по-дълготрайна. Отново, трябва да вземете предвид вашите нужди въз основа на вашата конкретна морава.

Окосена трева

Друго съображение е как искате косачката да се справя с тревата, която косите. Най-простите косачки ще имат функция за странично изхвърляне, която просто издухва излишната трева отстрани. Ако косите редовно тревата си, тогава това е доста ефективно решение, но при по-дълги тревни площи излишната трева може да бъде грозна и дори да повреди здравата трева отдолу.

Друг начин да се справите с изрезките е да закупите косачка с мулчиращ нож. Тези остриета са проектирани да рециркулират изрезките под масата, докато станат малки, след което се преразпределят върху тревата. Отново, това е добър вариант, ако косите редовно и поддържате моравата си къса. Те не работят добре с по-дълга трева, много гъста трева и особено не с мокра трева.

Третият вариант е да закупите косачка за торби. Те идват с приставка за торбичка, която ви позволява да събирате окосената трева за изхвърляне. Това са най-подреденият вариант, но просто трябва да прецените как ще се отървете от изрезките, които събирате. Освен това ще трябва да изпразните торбата няколко пъти, ако имате по-голяма поляна.

Други функции

Друго съображение, което искате да направите, е какви приставки може да искате с вашата косачка. Тракторите за трева могат да бъдат оборудвани с много приспособления, които ги правят още по-полезни. Те могат да включват самосвална количка, аератор за тревни площи и разпръсквачка за тор, наред с други.

Заключение

Сега трябва да имате необходимата информация, за да изберете косачката, която е подходяща за вашата тревна площ. Не забравяйте, че инвестирането в правилната косачка ще направи грижата за вашата морава по-лесна и ефективна, което ще ви спести време и енергия с времето.