disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Ховърборди 2024

В тази напреднала технологична ера, в която ежедневните ни разходи непрекъснато се увеличават, някои от най-новите устройства могат да ни помогнат да ги намалим. Подходящ ли е за вас ховърбордът?

Отговорът вероятно е да, тъй като удобството и икономическата ефективност, които предлага, е нещо, от което всеки може да се възползва. Има многобройни предимства от използването на самобалансиращи се ховърборди и ако все още се нуждаете от причини, поради които трябва да си го купите, ще изброим още няколко от тях в тази статия.

Подобно на електрическите мотоциклети и скутери, ховърбордовете са вълнуващ и ефективен начин да стигнете от точка А до точка Б. Електрическият ховърборд е самобалансиращ се уред, който се състои от две колела, свързани към подложка, където ездачите поставят краката си. Скоростта му може да се контролира чрез накланяне напред или назад. Някои ховърбордове се предлагат с дръжка като тази на електрически скутер, докато други не. В крайна сметка това е интелигентно електрическо пътуване, което е идеално за ежедневни пътувания и отдих.

Опазвате околната среда (или поне давате своя принос)

Едно от предимствата на ховърбордовете е, че продуктите се захранват с електрически двигател и двигател, задвижван от батерии. За разлика от автомобилите и мотоциклетите, те нямат нужда от зареждане с гориво и не отделят вредни емисии във въздуха. Ховърбордът потенциално може да покрие около 15 км с едно зареждане. В допълнение, експлоатацията от акумулаторни батерии също означава, че използването на това интелигентно електрическо устройство може да допринесе за намаляване на използването на невъзобновяеми ресурси. Просто казано, електрическите ховърбордове не само помагат за спиране на замърсяването, но и спомагат за насърчаване на устойчивостта.

Придобивате ново умение

Техника за каране на ховърборд може да бъде лесна за някои и изключително трудна за други докато свикнат. Всъщност всичко е част от усвояването на ново умение. Първият път, когато се качите на ховърборд, това може да ви отведе извън зоната ви на комфорт и може да ви създаде доста неудобство, но веднага щом започнете да свиквате как да накарате ховърборда да тръгне в посоката, която искате с лекота, след това можете с лекота да управлявате тези иновативни устройства.

Подобрявате стойката на тялото

Ховърбордите помагат за подобряване на стойката на човека. За разлика от шофирането на автомобили или карането на велосипеди, където сте седнали, тук трябва да стоите изправени през цялото време и в правилна позиция, за да разпределите развномерно теглото си на дъската, което пък от своя страна ще улесни маневрирането. Ховърбордите изискват да държите гърба си изправен през цялото време, защото прегърбването води до неприятно мускулно напрежение. След като свикнете да карате в изправено положение, това може да има трайни положителни ефекти върху стойката ви!

Повишавате нивото си на концентрация

Ховърбордите може да не изглеждат като машини, които развиват висока скорост, но това не е точно така. Новите модели са доста по-бързи от предшествениците си и следователно ще се нуждаете от по-голямо количество концентрация, за да се задържите върху дъската. Това ще ви помогне да усъвършенствате техниките за концентрация, като същевременно поддържате баланса. Вашите рефлекси също се засилват по време на движение с ховърборда. Адаптацията на тялото ви може да отнеме повече време, тъй като тук разчитате само на краката си. Колкото по-бързо се движите, толкова повече тялото и мозъкът ще се изправят пред предизвикателството, а когато свикнете с този начин на движение обаче, балансът и фокусът ви ще бъдат автоматично надградени. Повишаването на нивото на концентация, от своя страна, ще окаже благоприятно влияние и върху зрението ви.

Дори помага при горенето на калории

Колкото и лесно да изглежда, карането на ховърборд може да служи като много необходимо упражнение. Може да не изглежда толкова изтощително, колкото тренировките във фитнеса, но едночасовото управление на тази машина може да изгори до 300 калории. Ховърбордът ви дава упражнения за цялото тяло, без да се чувствате уморени или изтощени. Тези с по-големи гуми и по-тежък двигател се движат по-бързо за дълго време и това ви осигурява перфектна тренировка. Въпреки че не всички дъски могат да дадат еднакви резултати, офроуд ховърбордите, които могат да се справят с наклоните, може да са по-полезни, ако търсите повече ефективност и предизвикателство.

Прекарвате повече време навън с приятели

По-малко време пред екрана на смартфон или компютър се равнява на повече време навън с приятели. Преди трудно родителите прибираха децата си от площадите за игра, но с напредването на технологиите, които все по-усилено владеят подрастващите, става все по-трудно да ги върнат отново там. Ховърбордите обаче се оказва, че са страхотен конкурент на екраните. Този тип възможности трябва да се използват във всяко семейство, защото това е идеален повод както за децата да изразходват енергия и да се социализират, така и за родителите им. Въпреки че карането с ховърборд е възможно и на закрито, то е предназначено най-вече за открито и детски площадки.

А най-хубавото е, че пестите пари

Използването на ховърборд ще ви позволи да спестите пари. Това се дължи на много причини, сред които простия факт, че никога няма да се наложи да плащате за паркиране. Можете да го сложите в ъгъла на стаята, под бюрото в офиса си или дори под леглото вкъщи. Освен това ще спестите и от разходите за гориво. Разходите за поддръжка също са сведени до минимум, тъй като са изработени от много здрав материал и нямат кой знае колко части, които могат да се нуждаят от смяна.

Посочените по-горе предимства показват важността на тези машини, които не могат да бъдат игнорирани. Ховърбордите имат благоприятен ефект както върху опазването на околната среда, така и върху опазването и поддържането на вашето собствено здраве. Ако намаляването на замърсяването и разходите е направено от всички, това може да доведе до голям положителен ефект върху нашата планета. Когато купувате ховърборд, водещ фактор трябва да ви е човека, за когото го купувате. На параза има богато разнообразие от модели, които се различават по скорост, големина, допълнителни функции, а и по цена. Вземете предвид тези особености, за да ви помогне да намалите вариантите при избора си. С такива предимства, ховърбордите са най-доброто превозно средство, което можете да използвате, като алтернатива на скъпите за поддръжка транспортни средства, които познавате в ежедневието си.