disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Гофретници 2024

Харесвате ли хрупкави и вкусни гофрети за закуска или обяд? Ако да, тогава няма нищо по-добро от домашно приготвени вафли! Обзалагаме се, че вече знаете това, но може би не знаете какъв гофретник да вземете. Ние проучихме и прегледахме най-добрите по-долу.

Когато решавате каква машина за гофрети да закупите, вземете под внимание вида на продукта и функциите, които най-добре отговарят на вашата специфична употреба и предпочитания. Това ръководство за закупуване ще ви помогне да изберете най-добрия гофретница за вашите нужди, за да можете да се наслаждавате на приготвянето на вкусни гофрети, когато и където пожелаете.

Какво е гофретник и как работи?

Гофретник е отличен начин за бързо приготвяне на гофрети, като същевременно гарантира, че са сготвени перфектно. По-голямата част от гофретник включват разнообразие от плочи за готвене за различни видове тесто, както и покритие от неръждаема стомана, което прави този малък уред желано допълнение към вашата кухня.

Приготвянето на вафли е сравнително проста операция, включваща плоча за вафли, която по същество действа като скара за готвене на тестото. Гофретник ръчно регулира процеса на готвене и резултата, произвеждайки качествени вафли. Той запечатва тестото, докато се готви, създавайки хрупкава текстура върху вафлата, докато я сервирате гореща и свежа.

Видове гофретници

Машините за гофрети се предлагат в различни стилове и познаването на вашите възможности ще ви позволи да изберете идеалната машина за гофрети с по-голяма увереност.

Професионален гофретник

Търговската машина за гофрети, наричана още класическа гофретница, е голямо професионално устройство, използвано в големите ресторантски кухни за приготвяне на палачинки, сандвичи, канелени рула и други сладкиши.

Използва се супер лесно. Всичко, което трябва да направите, е да изсипете всички съставки в чиниите за вафли, да затворите капака и да оставите да се готви със зелен светлинен индикатор. Неговите подвижни плочи също са лесни за почистване и могат да работят непрекъснато за дълги периоди.

Белгийска гофретница

Гофретник в белгийски стил е идеален за домашни кухни. Това е най-бързият уред за производство на вафли, които желаете, и те се получават равномерно изпечени с малко по-хрупкава текстура от вафлите, направени с други машини.

Тъй като белгийските вафли обикновено са по-големи и по-дебели от традиционните вафли, трябва да вземете предвид размера, когато купувате техния производител. Те също могат да бъдат налични в различни модели, като например електрически, котлони, керамични и домашни модели, всеки от които произвежда различен и вкусен белгийски вкус.

Флип гофретница

Машината за гофрети Flip произвежда дебели, тежки и плоски гофрети. Това е традиционен угофретница, който непрекъснато обръща съставките по време на готвене и може да побере тесто за повече от една вафла. Въпреки че могат да се разлеят отстрани и да прелеят, те се почистват лесно.

Ако сте собственик на ресторант и се нуждаете от голяма машина за гофрети, този професионален флип модел е отлична опция, защото може да произвежда големи златисто-кафяви гофрети наведнъж.

Електрическа гофретница

Електрическият гофретник готви гофрети, докато ги нагрява, обръща ги и ги пече във фурната. Състои се от две правоъгълни, шарнирни метални плочи, които се нагряват и притискат една към друга, за да се сготви тестото вътре, придавайки на крайния продукт хрупкава, решетъчна текстура.

Незалепващите повърхности на електрическите гофретници обикновено се почистват лесно и могат да се използват за приготвяне на различни вафли. Ако искате отличен гофретник, който приготвя закуската ви с натискането на един бутон, вземете електрически гофретник.

Неща, които трябва да имате предвид, когато купувате вашия гофретница

Следните характеристики са критични за разглеждане, когато избирате най-добрата машина за гофрети за вас.

Единична срещу двойна машина за гофрети

Има единични и двойни модели гофретници, всеки с уникални характеристики, за да задоволи вашите предпочитания. Една машина за гофрети прави една вафла наведнъж и около 25 до 35 на час, което я прави идеална за използване у дома или в малки ресторанти.

Машините за двойни гофрети използват двойни единични форми за гофрети, поставени една до друга, за да направят 40 до 60 гофрети на час, което ги прави подходящи за търговски и големи ресторанти.

Време за готвене

Избраният от вас гофретница оказва значително влияние върху процеса на готвене. Различните уреди за гофрети имат различни скорости на готвене поради различните нагревателни плочи. В резултат на това трябва да изберете кой тип да купите въз основа на вашия стил на готвене и видовете вафли, които обикновено правите. Най-бързите продукти правят гофрети за 3-4 минути.

Контрол на покафеняването

Най-добре е да изберете машини за гофрети с регулируеми настройки за готвене, за да можете да персонализирате температурата на готвене според вашите предпочитания. По същество вашият гофретница трябва да има функция за контрол на покафеняването, която ви позволява да изберете нивото на покафеняване, което искате за вашите вафли.

Дизайн на плоча за готвене

Това е друга жизненоважна характеристика, която трябва да имате предвид, преди да закупите машината за гофрети. Дизайнът на плочата за готвене на вашия гофретница определя колко лесно се почиства и колко вафли можете да направите за няколко минути.

Освен това всеки модел има свои отличителни характеристики, които осигуряват изключителна стойност. Незалепващите плочи, например, са по-чисти и по-лесни за използване, докато подвижните решетки са лесни за поддръжка и съхранение.

Индикатор за готовност

С тази функция можете да охладите приготвеното тесто, без да се притеснявате, че уредът ще изгори, като получите предупреждение със зелена светлина, когато вашите вафли са готови. Много продукти също имат индикатори, които да ви кажат кога устройството е загрято и готово за готвене.

Гаранция

Винаги е добра идея да се уверите, че имате адекватно гаранционно покритие за щети или проблеми, докато използвате машината за гофрети.

Ръководство за почистване на гофретници

Гофретниците обикновено се почистват лесно, но някои модели имат репутацията на трудни за поддръжка. Преди да закупите машината за гофрети, прочетете това ръководство за ефективно почистване на машината за гофрети.

  • Изключете щепсела от контакта и се уверете, че вашият гофретница се е охладил напълно, преди да започнете да почиствате, за да избегнете нараняване или повреда на уреда.
  • Отстранете всички остатъци от вафли, заседнали в малките пролуки на плочата за готвене, с памучен тампон или кирка.
  • Почистете външността на машината за гофрети с влажна кърпа, за да отстраните остатъчното масло.
  • Изсушете вътрешността и екстериора на вашия гофретник добре, преди да го приберете.
  • Някои модели включват подвижни чинии, които можете да почиствате в съдомиялна машина или с хартиени кърпи.
  • За да направите поддръжката лесна и чиста, можете да намерите други специфични инструкции за почистване в ръководството за употреба на вашата машина за гофрети.