disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Фурни За Вграждане 2024

Добрата фурна трябва да издържи десетилетие или повече, така че е много важно да изберете такава, която да е в съответствие с вашите нужди и да ви осигури удобство по време на готвене. Съвременните фурни могат да включват множество високотехнологични функции, но ако не изберете точните основите, може да се окажете с такава, която се нагрява бавно или готви неравномерно. В това ръководство ще намерите повече информация за фурните за вграждане и ще ви насочи към тази, която най-точно отговаря на предпочитанията ви.  

Ако планирате препроектиране или изграждане на нова кухня, или просто подмяна на фурната с вграден модел, тогава прочетете нашите експертни съвети относно избора на фурна. Печките за вграждане са създадени по най-високите стандарти и разполагат с иновативни функции, които ще ви помогнат да готвите до съвършенство с минимални усилия. В тази публикация ще разгледаме някои съвети и неща, които трябва да имате предвид, когато купувате и монтирате единична или двойна фурна, както и някои особености на фурните за вграждане.

Какъв тип захранване да изберете?

Ако инсталацията на вашата кухня позволява да свържете газова или електрическа фурна, вашето решение ще се сведе до предпочитанията ви за готвене. Газовите фурни създават влажна топлина, която помага да се предотврати изсъхването на храната, докато вентилаторните електрически фурни осигуряват по-равномерно разпределение на топлината. Газовите фурни обикновено са по-евтини, но инсталирането им е по-скъпо, тъй като изискват намесата на специалист. При електрическите фурни сами можете да свършите тази работа.

Всички фурни ли са с еднакъв размер?

Вградените фурни се предлагат в различни размери. Те обикновено се отнасят до ширината на уреда. Ще откриете, че те са или 55-65 см широки или 85-95 см широки. Страндартната ширина на фурните за вграждане обикновено варира между 60cm и 90cm. По-широката фурна ще има по-голям капацитет, така че помислете за вашите нужди от размера на фурната и дали ще се възползвате от по-широка и по-голяма фурна, преди да се ангажирате с покупката си.

Единична или Двойна фурна?

Капацитетът на фурната се измерва в литри. Така че, ако смятате, че ще имате нужда от по-голяма фурна за дома си, просто проверете отново дали сте намерили правилния капацитет и сте го взели предвид. Единична вградена фурна има капацитет между 60 и 110 литра. Можете да готвите повече от едно неща, но температурата ще е една и съща. Двойна вградена фурна предлага капацитет между 70 и 100 литра. Ако искате да готвите две неща при различни температури наведнъж, тогава двойна фурна е по-подходяща за вашите нужди.

Печка и микровълнова фурна в едно

Наличието на малка кухня не трябва да пречи на способността ви да готвите вкусни ястия. За щастие, има богата гама от компактни фурни за вграждане. Много фурни от този вид съчетават гъвкавостта на многофункционалната фурна и бързото удобство на готвенето в микровълнова фурна. Тези фурни могат да направят много за малкия си размер, като се предлагат модели за готвене с пара и пиролитично почистване. Те осигуряват безпроблемен външен вид и в някои случаи могат да ви помогнат да спестите място на плота, като изпълнявате задълженията на вашата традиционна микровълнова печка.

Готвенето на пара също е възможно

Фурната с пара е идеална за тези, които искат да поддържат по-висока влага и да запазят максимално полезните хранителните вещества в готвената си храна. По-голямата част от фурните с пара са изградени с функцията „комбинирана пара“, което означава, че можете да се насладите на готвене на пара и конвекционно готвене в един блок. Тези фурни са чудесни, ако готвите много оризови и зеленчукови ястия, а също така ще се представят добре с риба и пудинг. Друг бонус на парните фурни е, че се почистват по-лесно - добавената влага означава, че храната, която пада извън тавата не се залепва и не загаря.

На едно око разстояние

Вградените фурни са проектирани с оглед на ергономичността. Няма повече да се налага да се навеждате, за да проверите храната, или да се опитвате да извадите горещи и тежки ястия от фурната. Стенните фурни са инсталирани на нивото на очите, за да предложат на готвачите оптимално удобство, докато са в кухнята. Друг очевиден плюс е, че не трябва да стоите в неудобни пози докато почиствате фурната отвътре, а да го правите с лекота докато стоите изправени.

Или заложете на самопочистваща се фурна

Почистването на фурната е неприятна работа, така че тези, които обещават да се почистят сами, са примамлива оферта. Помислете колко често използвате фурната си и какво обичате да готвите в нея. Според вида на почистването, вариантите са два - пиролитичните фурни използват високотемпературна програма, за да превърнат замърсявания при готвене в пепел, докато каталитичните облицовки помагат за разграждането на мастни разливи и пръски.

Управлявайте от разстояние

На пазара се предлагат различни модели, с разнообразни функции, но определено най-впечатляващи са тези, които могат да управяват с помощта на Bluetooth или Wi-Fi. С тяхна помощ можете от разстояние да настройвате температурата, времето за печене, както и да включвате и/или изключвате фурната. Тези фурни за вграждане също така могат да предложат повече гъвкавост и свобода при готвенето без да се налага да стоите с часове в кухнята.

Край на загорелите ястия

Някой модели предлагат функцията „автоматични контроли за готвене“ - вие избирате ястието, което готвите, а фурната сама задава температурата, източниците на топлина, нивата на влага и времето за готвене. Може да настоите фурната така, че сама да се включи и изключи, а от вас се изисква само да поставите тавата вътре.

Вградените фурни са известни със способността си да се поставят в почти всяка кухня. Независимо дали планирате да ги инсталирате на нивото на очите или под плота ви за готвене, ще се насладите на разнообразната гама от предлагани програми и функции. Производителите на фурни за вграждане непрекъснато се развиват, за да предлагат иновации, с които да приготвяте храната си съобразно нуждите и предпочитанията ви. Преди да направите избора си на фурна за вграждане, проучете внимателно всички видове, които се предлагат на пазара, за да купите тази, която най-много ще улесни ежедневието ви и ще допринесе за удоволстието от готвенето. Посредством това ръководство се надяваме да сме улеснили много вашето решение.