disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Циркуляри 2024

Закупуването на циркуляр може да бъде непосилна задача, особено ако не сте запознати с различните видове и функции, предлагани на пазара. С толкова много възможности за избор е важно да знаете какво да търсите, когато купувате циркуляр. В това ръководство за закупуване ще обсъдим различните видове циркуляри, техните важни характеристики и допълнителни функции, които могат да ви бъдат полезни по време на вашите дървообработващи проекти.

Важни характеристики на циркулярите

Когато купувате циркуляр, има няколко важни характеристики, които трябва да имате предвид, за да сте сигурни, че ще получите правилния инструмент за вашите нужди.

Мощност

Мощността на циркулярния трион се измерва в ампери и определя колко силен и ефективен ще бъде трионът. За тежки задачи за рязане потърсете трион с по-висок номинален ток.

Размер на острието

Размерът на острието е друг решаващ фактор, който трябва да имате предвид. Най-често срещаните размери на острието за циркуляри са 7-1/4 инча и 6-1/2 инча. Колкото по-голямо е острието, толкова по-дълбок разрез може да направи.

Видове остриета

Циркуляри се предлагат в различни типове, всеки от които е предназначен за специфични задачи при рязане. Някои често срещани типове остриета включват остриета с общо предназначение, остриета с фини зъбци и остриета с карбид. Уверете се, че сте избрали острие, което е подходящо за вида на материала, който ще режете.

Капацитет на скосяване

Капацитетът на скосяване се отнася до ъгъла, под който трионът може да се накланя, което ви позволява да правите рязане под ъгъл. Повечето циркуляри имат капацитет на наклон от 45 градуса, но някои модели могат да достигнат до 55 градуса или повече.

Събиране на прах

Стърготините могат да бъдат голямо раздразнение и опасност за здравето, поради което е важно да се вземат предвид възможностите за събиране на прах на циркуляри . Потърсете модели с вградени системи за събиране на прах или опция за прикрепване на външна торба за прах.

Функции за безопасност

Безопасността винаги трябва да бъде основен приоритет при използване на електрически инструменти. Когато купувате циркуляр, уверете се, че има функции за безопасност, като предпазители на острието, електрически спирачки и заключване на спусъка, за да предотвратите случайно стартиране.

Допълнителни функции

Освен важните функции, споменати по-горе, има и допълнителни функции, които могат да бъдат полезни по време на вашите дървообработващи проекти.

Лесна настройка

Наличието на циркуляр, който е лесен за настройка, може да ви спести много време и усилия. Търсете модели с ясни маркировки и лесни за използване копчета или лостове за регулиране.

Смяна на острието

Смяната на остриета на циркуляр може да бъде караница, особено ако трябва постоянно да превключвате между различни типове остриета. Някои модели се предлагат със системи за смяна на острието без инструменти, което прави процеса бърз и без усилие.

Лазерно ръководство

Лазерният водач е полезна функция, която ви помага да правите по-точни срезове, като проектирате права линия върху вашия детайл. Това е особено полезно за начинаещи или при рязане под точни ъгли.

LED светлина

Работата в слабо осветени зони може да затрудни виждането на линията на рязане, което е мястото, където LED светлината е полезна. Някои циркуляри имат вградени LED светлини, които осветяват вашия детайл, което ви позволява да правите по-точни срезове.

Електрическа спирачка

Електрическите спирачки са функция за безопасност, която спира въртенето на острието в рамките на секунди след отпускане на спусъка. Това не само предотвратява злополуки, но и ви спестява време, като елиминира необходимостта да чакате острието да спре напълно.

Ергономична дръжка

Тъй като използването на циркуляр изисква много ръчно управление, наличието на ергономична дръжка може да направи значителна разлика във вашия комфорт и контрол. Търсете триони с гумирани дръжки, които осигуряват удобен захват.

Регулируема плоча за крака

Регулируема плоча за крака ви позволява да променяте дълбочината на рязане, което улеснява прецизното рязане на различни материали. Тази функция е особено полезна при работа с по-дебели или ъглови парчета дърво.

Заключение

Когато купувате циркуляр, е важно да имате предвид вида на триона, неговите важни характеристики и всички допълнителни функции, които могат да направят вашите дървообработващи проекти по-лесни и по-ефективни. Надяваме се, че това ръководство за закупуване ви е предоставило необходимата информация, за да вземете информирано решение при закупуване на циркуляр. Не забравяйте винаги да давате приоритет на безопасността и да изберете трион, който най-добре отговаря на вашите специфични нужди.