disclaimer

Toptest.bg отделя много часове в проучвания, за да Ви помогне да намерите най-добрите продукти за закупуване. Всеки продукт тук е избран от нашия екип с независимо проучване. Ако закупите нещо чрез линковете на нашето съдържание, можем да спечелим малка комисионна, която да подпомогне нашата работа.

Топ 10 Най-Добрите Бебефони 2024

Бебефонът малък уред, но с огромна полза за спокойствието на цялото семейство и на бебето. Спокойствието не може да се купи, гласи старата максима, но всъщност със съвременните бебефони това не е точно така. С подобен уред най-сетне може да си сигурен, че съкровището ти спи спокойно, докато работиш на компютъра, готвиш или разпускаш с книга на дивана. За много родители бебефонът няма алтернатива, но изборът на идеалното устройство се оказва труден, защото на пазара се предлагат толкова много модели на толкова различни цени. И това е окей, защото тук ще се запознаеш с основните характеристики на бебефоните. Нашата задача е да те улесним максимално в избора на устройство, за да си сигурен, че държиш всичко под контрол и си похарчил правилно парите си.

Съвременните бебефони са оборудвани с куп функции и предлагат висока надеждност. Първокласните модели имат камера и могат да се управляват от мобилно приложение. Други пък са оборудвани с бебешки мелодии, светлинна активация при плач или движение, сензори за нивото на температурата в помещението, индикатор за излизане от обхват и какво ли още не.  

Винаги свързани 

Нека обаче тръгнем отначало. Какво представляват тези симпатични устройстваНакратко, бебефоните се състоят от две части - предавател в бебешката стая и приемник за родителя. Някои модели се предлагат в комплект с два или повече приемника, което е чудесна опция за по-големи семейства. Приемникът и предавателят работят на една и съща радио вълна, като предавателят изпраща звуците в бебешката стая до приемника. Толкова е просто! Това обаче е едната страна на монетата. 

Както всеки уред, бебефонът също може да не работи перфектно. Неприятностите се изразяват най-вече в смущения във връзката. Заради намиращи се наблизо електронни предаватели на същите честоти, други бебефони или мобилни телефони, на моменти е възможно да чуваш бръмчене, статичен шум и дори откъслечни разговори от съседите. Същото важи и за моделите с видео екрани - картината може да е неясна, дори размазана, но все пак това са по-скоро извънредни ситуации. Като цяло качеството е задоволително, тъй като бебефоните също стават все по-модерни, умни и практични. 

Аналогова сигурност или дигитално удобство 

Два основни вида бебефони се предлагат на пазара - аналогови и дигитални. Аналоговите модели са изпитани във времето, но минусът им е, че работят на честотите на повечето устройства, поради което понякога “прихващат” сигнала от телевизора и радиото. Това е генерален недостатък на повечето устройства, улавящи радио сигнали. Бебефонът може да прихване вълните на стари модели безжични телефони, лаптопи, конзоли и други уреди, използващи стандартна 2,4-гигахерцовата радио честотна лента. Затова някои модели от този клас работят на по-ниски вълни, например 1,9-гигахерца.  

Дигиталните бебефони са по-ново поколение и решават проблема, като кодират сигнала и така защитават връзката между уреда в бебешката стая и приемника в помещението, където се намират родителят. Разбира се, дигиталните модели са по-скъпи, което може да бъде проблем от гледна точка на бюджета. Но пък защитаваш личното си пространство и си сигурен, че никой няма да чува бърборенето на бебето ти преди хранене или сън. 

100% грижа 

Друга съществена технологична разлика е видео функцията. Бебефоните с камера и цветен екран ти дават повече сигурност, тъй като засичат звуци или движения, за да те известяват, когато бебето се събуди или е неспокойно.

За целта малка камера се монтира на удобно място в бебешката стая. Приемникът е оборудван с екран, като тук има модели с различна резолюция и размер на екрана. Картината обикновено може да се предава и на друг монитор, като таблет или лаптоп.  

Видео моделите също се делят на аналогови и дигитални, затова провери описанието на продукта, който си харесал, за да разбереш на какъв принцип работи. Съкращението ДПБТ означава “Дигитални подсилени безжични телекомуникации”, тоест предаването на сигнала се кодира за по-голяма сигурност. 

По отношение на захранването - тук опциите са стандартни. Става дума за кабел за директна връзка с електрическата мрежа, сменяеми или пререждащи се батерии. Устройствата в бебешката стая е добре да бъдат включени в контакта, тъй като все пак има риск батериите да се изтощят, когато най-малко очакваш. Приемниците също могат да бъдат статични на ток или мобилни на батерии. Това зависи от предпочитанията ти. 

Производителите на бебефони се опитват да разработят продукти, които максимално да улеснят родителите в многобройните предизвикателства на ежедневието. Сред най-търсените екстри са режимът за нощно виждане, филтрацията на звуци и движения, светлинните ефекти, както и вградените мелодии и успокояващи звуци, вдъхновени от природата. Сензорът за отчитане на температурата в стаята на детето също е полезна добавка. 

Как да избереш бебефон? 

Гамата на бебефоните е огромна и всеки родител би искал възможно най-доброто за детето си. Ние също искаме това, затова сме ти подготвили обобщение на ключовите параметри на бебефоните. 

Ето какво да вземеш предвид преди покупката на бебефон: 

  • Видео или аудио - тук всичко зависи от бюджета и личните ти предпочитания. Ако все пак се спреш на устройство с видео, избери модел с висока разделителна способност.  
  • Честота - желателно е устройството да работи на различна честота от телефона и останалите безжични уреди в дома ти. Дигитален бебефон е перфектен избор. 
  • Обхват - това е важен момент от избора на устройство, особено ако живеете в по-голямо жилище или често пътувате до вилата. Колкото по-голям обхват, толкова по-добре, но все пак някои модели поддържат внушителна дистанция от повече от 200 метра между приемника и предавателя. 
  • Захранване - уредите на батерия са по-мобилни, но пък създават поредно задължение за майките и татковците. Батериите са допълнителен консуматив, който непрекъснато ще трябва да купуваш, или пък постоянно да презареждаш. 
  • Екстри- вибрация, енергиен режим, светлинни индикатори, завъртане на камерата на 360 градуса и уоки-токи функция между приемниците са чудесни екстри от потребителска гледна точка. Най-предпочитана е функцията за нощно виждане на видео бебефоните. Тя използва инфрачервена светлина и ти позволява да наглеждаш детето, дори когато лампата в стаята му е изгасена.  

Бебефоните са чудесни решения за трудното ежедневие на семействата с новородено. Лесно управление, свързаност с телефона или телевизора, малки размери - бебефонът винаги е там, където трябва. Той ще бъде още един чифт уши или очи, с които да пазиш най-голямото щастие на света - твоето дете. Потърси най-добрия модел още сега, за да спиш и ти сладко като бебе.